Alexandras Italienska kycklingsallad
recept av kocken Alexandra Zazzi
Ingredienser till en portion
- 1 filé färdiggrillad kyckling
- 10 cocktailtomater, gärna olika färger
- 5-6 broccoli buketter, från fryst går bra
- 3-4 skogschampinjoner, små
- 1 näve blandad sallad
Dressing - 5-6 blad basilika
- 1 msk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- smaka av med salt och peppar
Topping - 1 msk rostade pinjenötter (rosta snabbt i en stekpanna)
- 1 portion Betavivo (0,9 dl)
Gör gärna så här:
Dela tomaterna i klyftor, blanda i separat bunke med olja, vinäger, fint strimlad basilika samt salt och peppar. Låt gärna stå och dra några minuter.

Ånga broccolibuketterna eller kör tills tinade i mikrovågsugn, dela i halvor, salta och peppra. Låt svalna.
Dela svampen i klyftor.
Dela kycklingen i ätvänliga bitar.
Blanda samman alla ingredienser utom salladen, smaka av med salt och peppar.
Lägg sallad i botten och skeda över tomatblandningen.
Servera med rostade pinjenötter och dagens portion av Betavivo på toppen som crunch.
