Alexandras Italienska kycklingsallad

recept av kocken Alexandra Zazzi

Ingredienser till en portion

  • 1 filé färdiggrillad kyckling
  • 10 cocktailtomater, gärna olika färger
  • 5-6 broccoli buketter, från fryst går bra
  • 3-4 skogschampinjoner, små
  • 1 näve blandad sallad

    Dressing
  • 5-6 blad basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • smaka av med salt och peppar

    Topping
  • 1 msk rostade pinjenötter (rosta snabbt i en stekpanna)
  • 1 portion Betavivo (0,9 dl)

Gör gärna så här:

Dela tomaterna i klyftor, blanda i separat bunke med olja, vinäger, fint strimlad basilika samt salt och peppar. Låt gärna stå och dra några minuter.

Ånga broccolibuketterna eller kör tills tinade i mikrovågsugn, dela i halvor, salta och peppra. Låt svalna.
Dela svampen i klyftor.
Dela kycklingen i ätvänliga bitar.
Blanda samman alla ingredienser utom salladen, smaka av med salt och peppar.
Lägg sallad i botten och skeda över tomatblandningen.
Servera med rostade pinjenötter och dagens portion av Betavivo på toppen som crunch.