Recept

Proteinrika pannkakor

med krispiga havrehjärtan och jordgubbssylt

Ingredienser
  • 1  helt ägg
  • 1 äggvita
  • 250 gram keso
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,8 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk jordgubbssylt
  • 1 portion Betavivo havrehjärtan
Tillagning 

Blanda ägg, keso, bakpulver, mjölk, salt och havregryn i en bunke. Värm upp en stekpanna på spisen och stek tunna pannkakor på medelhög värme i rapsolja. Ju mindre de är desto lättare blir de att vända. Servera varma med jordgubbssylt, färska eller frysta bär och Betavivo havrehjärtan.

Tips! Nu för tiden finns det många nyttigare alternativ till sylt med mindre mängd socker. Ser du dig för lite extra i matbutiken så finns det även olika sorters bärpuré – helt utan tillsatt socker som passar perfekt till pannkakan istället för sylt.

Lägg till lite kanel eller kardemumma i smeten för extra smak.